Geelgouden oorbellen

Geelgouden oorbellen, een eigentijdse klassieker

Oorbellen zijn vandaag de dag een graag gedragen sieraad. Dit is echter niet altijd het geval geweest. Vele honderden jaren terug namelijk, in de Middeleeuwen, droeg men grote hoeden en pruiken. Oorbellen waren hierbij lastig en werden dan ook nauwelijks gedragen. Oorbellen worden ook niet meer door vrouwen alleen gedragen. Ook voor mannen is het de normaalste zaak van de wereld om een oorbel of oorbellen te dragen.

Materialen

Oorbellen worden gemaakt van vele verschillende en uiteenlopende materialen. Afhankelijk van de grillige modewereld is het ene materiaal op bepaald moment populairder dan het andere. Geelgouden oorbellen echter zijn echter van alle tijden. De geelgouden oorbellen zijn op de één of andere manier niet tot nauwelijks gevoelig voor de modetrends. Geelgoud heeft dan ook een stijlvolle uitstraling die je zowel casual als zakelijk kunt dragen.

Feestelijk

Geelgouden oorbellen hebben ook een bepaalde feestelijke en sjieke uitstraling. Het is dan ook niet voor niets dat juist rondom feestdagen als kerst juist deze oorbellen meer gekocht worden. Als het goed is, dan is je huwelijksdag een dag met een gouden randje. Bij deze feestelijke gebeurtenis worden geelgouden oorbellen dan ook nog steeds zeer vaak gedragen. In het oog springend, maar toch niet te nadrukkelijk aanwezig en zo hoort het natuurlijk ook.

Soorten

Geelgouden oorbellen zijn er, net als oorbellen van andere materialen, in verschillende vormen en maten. Zo vindt je deze oorbellen als bescheiden ringetjes, maar ook in ringen van groot formaat. Van dit materiaal kun je ook oorbellen als “knopje” vinden. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om een klein edelsteentje te (laten) verwerken in deze oorbellen. Zo kun je altijd geelgouden oorbellen vinden die bij jou passen. En in het geval je deze niet kunt vinden kun je ze altijd laten maken naar een ontwerp van jou.

Prijs

Bij goud denk je waarschijnlijk direct aan duur. Natuurlijk is goud een wat duurder materiaal. Dit wil echter zeker niet zeggen dat oorbellen die gemaakt zijn van dit edelmetaal onbetaalbaar zijn. Er is veel concurrentie op de sieradenmarkt en dit zorgt ervoor dat de prijzen scherp en concurrerend zijn. De wereld goudprijs schommelt en dit kan van invloed zijn op de prijs van geelgouden sieraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *