Witgouden oorbellen

Witgouden oorbellen

Oorbellen draag je tegenwoordig gewoon omdat je deze mooi vindt. Ook kun je oorbellen dragen om iets uit te dragen of om aan te geven dat je bij een bepaalde groep hoort. Wanneer we even terug in de tijd gaan was er een heel andere reden waarom er oorbellen werden gedragen. In de 19-de eeuw namelijk werden er door zeelui oorringen gedragen. Deze oorringen dienden als een soort uitvaartverzekering. Wanneer je overboord sloeg en aan land aanspoelde kon men door het verkopen van de gouden of zilveren oorbellen jou een waardige begrafenis geven.

Heden ten dage

Die tijd ligt gelukkig lang achter ons en tegenwoordig dragen zowel mannen als vrouwen oorbellen, gewoon omdat ze dit een mooi sieraard of modeaccessoire vinden. Witgouden oorbellen zijn oorbellen die op dit moment erg gewild zijn. Witgouden oorbellen zie je dan ook steeds vaker in het straatbeeld en dit geeft wel aan dat deze heel trendy zijn. Terecht, want oorbellen die van dit materiaal zijn gemaakt stralen een soort klasse uit, zonder dat hier de nadruk op wordt gelegd. Witgouden oorbellen zijn dan ook echte eyecatchers.

Is witgoud wel goud?

Witgoud heeft niet die mooie goudgele glanzende kleur zoals we die kennen van geelgoud. Dit wil niet zeggen dat wanneer jij witgouden oorbellen draagt deze niet van echt goud zijn gemaakt. Dit is namelijk wel degelijk het geval, alleen is witgoud bewerkt goud. Hierdoor heeft het een kleur die meer neigt naar zilver of platina. Simpel gezegd wordt geelgoud gemengd met zilver of platina, waardoor het gele goud een wittere kleur krijgt, vandaar de naam witgoud.

Veelzijdig

Witgouden oorbellen zijn heel veelzijdige sieraden. Het is namelijk echt niet zo dat je alleen op feestelijke gelegenheden witgouden oorbellen kunt dragen. Ook casual of zakelijk kan dit prima en witgouden oorbellen combineren dan ook prima bij elk outfit. Je weet in elk geval zeker dat menig oog even op je gericht zal zijn, want witgoud is een bijzonder en prachtig materiaal. Witgouden oorbellen zijn in vele varianten verkrijgbaar. Van knopje, tot oorring, met of zonder steentje en alles wat hier tussen zit. Koop ze vandaag nog en geniet van geheel eigentijdse oorbellen met uitstraling!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *